IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Компания с проекти у нас отложи емисия за 100 млн. евро на Варшавската борса

Плановете предвиждаха днес компанията да бъде регистрирана за търговия на Варшавската борса

11:24 | 09.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Компания с проекти у нас отложи емисия за 100 млн. евро на Варшавската борса

Инвестиционната компания AFI Europe N.V, която развива няколко проекта у нас, обяви, че е отложила запланувано предлагане на акции на стойност 100 млн. евро, което щеше да се реализира на борсата в Полша.

Като причина от компанията посочват „затруднените пазарни условия“. С емисията компанията, която е подразделение на израелската Africa Israel Group, трябваше да бъде регистрирана за търговия на Варшавската борса.

„Поради отлагането на предлагането всички заявки за записване от индивидуални инвеститори ще бъдат отменени и направените плащания ще бъдат възстановени“, казват от компанията.

Според проспекта AFI Europe планираше да издаде до 23,8 млн. нови акции и да предложи до 7,1 млн. съществуващи акции за записване. Наред с това, при наличие на голям интерес, компанията бе предвидила и пласирането на още до 4,6 млн. допълнителни акции. В резултат на това компанията планираше да привлече капитал от между 100 и 130 млн. евро, главно за да финансира развитието на собствените си проекти.

Компанията бе предвидила емисията да бъде регистрирана на Варшавската борса на или около 9 декември.

AFI Europe има 32 проекта в седем държави в Централна и Източна Европа. У нас компанията развива три жилищни проекта в София, сред които Lagera Tulip и Vitosha Tulip. Наред с това тя изгражда и офис комплекса Business Park Varna.

Вижте интервю на Investor.bg с изпълнителния директор на AFI Europe за България, Румъния и Сърбия Шимон Бен Хамо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 09.12.10 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още