IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bloomberg строи офис сграда в лондонското Сити

Сградата е част от мащабен проект в центъра на Лондон, който включва четири сгради

17:28 | 06.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Bloomberg строи офис сграда в лондонското Сити

Глобалната медийна група Bloomberg договори сделка за изграждането на мащабна сграда, която ще служи за главен офис на компанията в лондонското Сити, съобщи FT.

Сградата се предвижда да бъде построена на мястото на бившата офис сграда Bucklersbury House в близост до метростанция „Банк“ в центъра на Лондон. В момента текат разрушителни работи на мястото на старата сграда, която е построена през 50-те години, за да може теренът за новия проект да бъде разчистен.

Старата сграда и проектът за новия офис комплекс, който ще включва четири сгради, са собственост на застрахователната компания Legal & General, от която Bloomberg ще купи новата сграда.

Новият проект е съвместно дело на британския архитект сър Норман Фостър и френския архитект Жан Нувел. Американската компания Tishman Speyer също се очаква да има участие в крайната сделка.

Сделката идва след продължителни преговори между трите страни и подробности по нея се очаква да бъдат обявени тази седмица.

Според първоначалния проект офис сградата ще има 22 етажа. Сградата ще трябва да бъде достатъчно просторна и модерна, за да удовлетвори нуждите на компанията, като офис площите се очаква да бъдат общо 500 хил. кв. фута (46 450 кв. м). Сегашната сграда на Bloomberg в близост до Финсбъри Скуеър се смята за остаряла за тези нужди, пише изданието.

В рамките на проекта в съседство с въпросната сграда Legal & General се очаква да изгради на спекулативна база по-малка офис сграда върху част от същия терен. Също така компанията ще построи нов вход за метрото на станция „Банк“, както и други съпътстващи помещения. Работите по разчистването на терена се очаква да отнемат около девет месеца.

Теренът и проектът върху него, които са известни като Walbrook Square, бе планирано да бъдат продадени в края на бума на пазара на имоти на испанската Metrovacesa за 240 млн. паунда. Това щеше да бъде рекордна цена за проект от този тип, но впоследствие сделката пропадна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още