IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на луксозните жилища в Пекин и Шанхай може да задминат тези в Хонконг

Мерките на китайското правителство за охлаждане на пазара на имоти няма да попречат на увеличението на цените, казва зам.-директорът инвестиционно банкиране на UBS в Китай Джо Джан

13:34 | 23.11.10 г. 1
Цените на луксозните жилища в Пекин и Шанхай може да задминат тези в Хонконг

Цените на луксозните жилищни имоти в Пекин и Шанхай може да се повишават с по 15% годишно, като така ще задминат тези в Хонконг през следващите 5 до 10 години, прогнозира пред Bloomberg заместник-директорът инвестиционно банкиране в UBS в Китай Джо Джан.

Мерките на китайското правителство за охлаждане на пазара на имоти няма да попречат на нарастването на цените и могат само да го отложат, казва той.

„Няма значение какво прави правителството, дали имаме 100 нови мерки или 10 хил. В дългосрочен план всичко това е шум и ще изчезне и само една променлива има значение – паричното предлагане.”

Миналия месец Китай повиши основния си лихвен процент за първи път от три години, прекрати отпускането на ипотеки за покупка на трето жилища и въведе допълнителни мерки, за ограничаване притока на чуждестранен капитал на пазара на имоти.

Цените на луксозните жилища в китайската столица и във финансовия център, под каквито се разбират най-горните 5% до 10% от пазара, ще продължат да нарастват, тъй като цените в средния и ниския сегмент също се повишават, казва Джан. Жилищните цени в Китай нараснаха за 17-и месец през октомври, когато отбелязаха ръст от 8,6% спрямо година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
ivo0101
преди 13 години
Докато ОЛП е отрицателен така ще е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още