IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офис наемите в Дубай може да паднат с 20% през 2011

В емирството има значителен обем празни офис площи, които ще окажат натиск върху наемите и може да отнеме много години да бъдат усвоени

14:55 | 22.11.10 г. 1
Офис наемите в Дубай може да паднат с 20% през 2011

Свръхпредлагането на офис площи в Дубай ще понижи наемите с до 20% през 2011 г., прогнозират от Jones Lang LaSalle (JLL), цитирани от ArabianBusiness.

От консултантската компания очакват както капиталовите стойности, така и наемните нива на бизнес имотите в Дубай да отбележат спадове от между 10 и 20%, с което емирството се нарежда сред най-губещите пазари в проучване на най-важните бизнес градове по света.

За разлика от Дубай, се очаква търсенето на офиси в Хонконг да нарасне с над 20%, следван от Москва, Сингапур, Токио, Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско, за всички от които се прогнозират увеличения между 10 и 20%.

Единствените други градове в проучването, за които се прогнозира спад, са Мексико Сити и Мадрид.

„В Дубай има значителен обем празни офис площи, които ще окажат натиск върху наемите и може да отнеме много години да бъдат усвоени – към момента първокласни офиси се предлагат с над 50% намаление спрямо пика от 2008”, пише в доклад на компанията.

От JLL очакват в обемите отдадени офиси под наем в световен мащаб да останат на най-високите си нива от началото на финансовата криза в отражение на по-голямата сигурност от страна на корпоративните наематели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bbzz24
преди 13 години
и софия към края на 2011 ще стигне дубай... с 40% незаети офис площи, но спад тук не се предвижда :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още