IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Брокери в Пловдив отчитат търсене на големи апартаменти с гараж

Предпочитани са централните райони, интерес се наблюдава и към квартали "Кършияка", "Въстанически" и "Смирненски"

12:18 | 17.11.10 г.
Брокери в Пловдив отчитат търсене на големи апартаменти с гараж

Имоти в строителство от доказали се фирми с атрактивна локация, гараж или задължително паркомясто са основните сделки, които се сключват през последните месеци в Пловдив, отчитат местни брокери.

Хит сред купувачите са големите жилища – с две и повече спални, заяви Милена Христова, управител на агенцията за имоти Eu-poli.

Сред предпочитаните квартали са центърът и широкият център, където апартаментите се продават на цени от 800 до 1000 евро/кв.м. Има силен интерес и към „Кършияка”, като сделките там се реализират между 700 и 900 евро/кв.м. Заради атрактивната си локация жилищата в тези райони на Пловдив се купуват основно за инвестиция и отдаване под наем.

Брокерите на агенцията отчитат търсене на имоти и в кварталите „Въстанически” и „Смирненски”, като заради по-ниските си цени те се купуват от семейства със средни или около средните за страната доходи.

Тъй като за тези хора това са основни жилища, те се избират в близост до детски градини, училища, паркове и хипермаркети. Монолитните апартаменти в двата пловдивски квартала се търгуват на цени от 550 до 700 евро/кв.м, а панелните – за не повече от 500-550 евро/кв.м, посочват от агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още