IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще събарят постройки и на голф игрище

Определените досега като незаконни постройки са общо около 1600, от които 200 са с влезли в сила заповеди за събаряне

17:47 | 16.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Ще събарят постройки и на голф игрище

Не може да има компромиси с незаконното строителство, във всяка точка на страната, където има незаконни постройки, те ще бъдат премахнати. Това отново заяви днес пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, коментирайки продължаващите протести на граждани от Несебър, където започна събарянето на етажи от къщи.

Плевнелиев съобщи, че „следващата седмица ще бъдем (т.е. ще има премахване на постройки) на язовир „Искър“, а по-следващата седмица – на голф игрище“, без да уточнява кое.

Министърът повтори, че собствениците на къщи, които вече се събарят, „са имали половин година сами да направят това“.

Той се аргументира, че Дирекция „Национален строителен контрол“ (ДНСК) няма как да не изпълни решение на Върховния административен съд (ВАС).

По думите на министъра определените досега като незаконни постройки са общо около 1600, от които 200 са с влезли в сила заповеди за събаряне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Вярно беше забелязал някой, че правителството пилее /неразумно, б.а./ обществена психическа и творческа енергия /в разрушителни насоки, б.а./.Така /много трудно / се напредва. Хлапащини. Неуместни, на /уж/ зрели години. В каква страна живеем?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още