IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Призраците привличат купувачи, но понижават цената на имота

Над половината от хората биха се отказали от даден имот, ако разберат, че е обитаван от призраци; 47% от тях обаче биха искали да го видят

17:02 | 26.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Призраците привличат купувачи, но понижават цената на имота

Повече от половината от анкетирани купувачи на имоти казват, че биха били отблъснати от даден имот, ако знаеха, че той се обитава от духове, сочи проучване във Великобритания, цитирано от PropertyWire.

Около 51% споделят, че биха се отказали от покупката, ако разберат, че къщата се продава в комплект със свръхестествени обитатели, показват резултатите на банките Clydesdale Bank и Yorkshire Bank.

Въпреки това наличието на призрачен обитател може да повиши интереса и броя на огледите в един имот. Общо 47% от анкетираните признават, че биха били любопитни да видят даден имот, ако разберат, че той е обитаван от духове.

На практика обаче един от всеки двама казва, че би използвал присъствието на призраци като средство за преговори, за да понижи офертната цена на дадено жилище. В това отношение мъжете са по-склонни да преговарят с помощта на този аргумент, отколкото жените.

Собствениците също са загрижени за дома си по отношение на присъствието на нематериални съжители, като 40% от тях биха го продали, ако забележат някакви притеснителни шумове и привидения.

Почти половината от анкетираните жени казват, че биха били силно притеснени, ако чуят странни шумове през нощта, за разлика от 31% от мъжете.

Според проучването около 13% от анкетираните смятат, че жилището им е обитавано от призраци.

Около 12% от участниците в анализа казват, че биха се отказали от покупката на имот, ако черна котка пресече пътя им, докато отиват на оглед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още