IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София поема управлението на басейна „Спартак“

Това обаче ще стане след плащане на всички публични задължения или изготвен погасителен план за тях

12:17 | 21.10.10 г.
София поема управлението на басейна „Спартак“

Столичният общински съвет гласува общината да приеме басейна „Спартак“ за безвъзмездно управление след плащане на всички публични задължения или изготвен погасителен план за тях.

На 6 август Министерският съвет отне имота от Министерството на вътрешните работи поради отпаднала нужда и предостави правото на управление на Столичната община.

Само за такса „смет“ министерството дължи за имота на общината 384 хил. лева, съобщи заместник-кметът Минко Герджиков, цитиран от БТА. Останалите суми, ако има такива, ще се установят след завършването на назначената със заповед на кмета ревизия, каза още заместник-кметът. По думите на Герджиков до момента приходите от търговските обекти, които са в имота, са били достатъчни за покриването на всички разходи на имота.

За да бъде приет за управление имотът, собственикът му - МВР, трябва да го застрахова преди сключването на договора за управление. Преди подписването на документа се иска и да бъдат заплатени всички публични задължения или да се уговори погасителен план за тяхното плащане, да бъде декларирано, че няма действащи договори за наем, както и да бъде установено дали няма спор за собственост. Имотът ще се управлява от общинската фирма „Спортна София-2000“ ЕАД.

От своя страна, дружеството трябва да подготви списък на обектите, които могат да се дадат под наем, като бъдат разграничени тези със спортно и с търговско предназначение, се посочва в предложението на общината.

В срок от един месец след обявяването на описаните имоти спортните организации могат да подават искания за наемане на спортните обекти. Всяка една от офертите трябва да има и предложение за начина и формите, по които обектът ще е достъпен за служителите на МВР, децата от детските градини, спортните организации, спортните училища, студентите от НСА и на хората с увреждания.

Подадените оферти ще се разглеждат от комисия, назначена от кмета на София. При подадени две или повече оферти за един обект предимство ще има кандидатът, който е лицензиран да осъществява спортната дейност, за която е предназначен обекта. При равни условия предимство ще има този, който е предложил финансово обезпечена стойност за поддържане и подобряване на имота. При класирането ще се оценява и общественият принос на кандидата в спорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още