IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разрешителните за жилищно строителство в Щатите намаляват

Броят на новите разрешителни за строителство е най-малкият за последната повече от една година

16:54 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Разрешителните за жилищно строителство в Щатите намаляват

Броят на новите разрешителни за жилищно строителство в САЩ се понижи с 5,6% на месечна база през септември и падна до най-ниското си ниво за последната повече от една година, сигнализирайки за понижаване на активността в сектора през идните месеци.

През миналия месец издадените разрешителни за строеж наброяват 539 хил. на приравнена към годишна основа база. Броят им е с 10,9% под миналогодишните си нива, което подчертава лошото състояние, в което се намира строителният сектор в САЩ.

В началото на октомври стана ясно, че съкращенията на работни места в неселскостопанските отрасли на американската икономика продължават и през септември, като най-много позиции се закриват в държавния сектор, следван от строителството.

Правителствените данни показаха още, че през миналия месец в страната е започнало изграждането на 610 хил. жилищни единици на приравнена към годишна база основа, което е под медианната прогноза за 590 хил. единици на пазарни анализатори.

Новото жилищно строителство се е повишило с 0,3% на месечна база и се намира с 4,1% над нивата си от септември 2009 г. Строителството на еднофамилни жилища, които са най-големият сегмент на пазара, се е увеличило с 4,4% на месечна база до 433 хил.

Вчера данни на Националната асоциация на строителите на жилища (NAHB) показаха, че индексът на доверието сред строителните предприемачи в страната се е повишил до 16 пункта през октомври. Стойност под 50 обаче означава, че песимистично настроените участници в проучването преобладават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още