IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банките ще отнемат хиляди жилища в Румъния?

Кредитори в страната вече са поели контрол над собствеността „на няколкостотин имота", казват специалисти

17:13 | 18.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Банките ще отнемат хиляди жилища в Румъния?

Броят на къщите и апартаментите, отнети от банките, ще се увеличи до няколко хиляди в близко бъдеще, смятат специалисти от консултантската компания Coldwell Banker.

Досега банките и финансиращите институции са поели контрол над собствеността „на няколкостотин имота, които собствениците не са успели да продадат на свободния пазар“, пише Wall-Street.ro.

Самата Coldwell Banker също управлява и предлага на пазара над 100 имота, собственост на банките.

„Очакваме, че банките ще отнемат няколко хиляди къщи и апартаменти, след като вече притежават няколкостотин“, коментира Валентин Илие, изпълнителен директор на Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Той добавя, че ако това стане, пазарът ще изпадне в още по-затруднено положение, тъй като предлагането ще надхвърли значително търсенето в някои региони.

Илие коментира, че пазарът в някои части на страната е достигнал до задънена улица, тъй като се сключват изключително малко сделки. Той е на мнение, че евентуално понижение с 10-15% на цената на даден имот в сравнение с неговата средна продажна цена, в комбинация с подходяща маркетингова стратегия, може да доведе до продажбата на хиляди имоти в рамките на няколко месеца.

Coldwell Banker маркетира портфейла от 100 имота, отнети от банките, чрез специално създадено подразделение, което стартира дейността си през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още