IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съветник на Обама: Край с номерата на банките за надуване на печалбата

Дните на порочните практики за увеличение на банковите печалби са преброени, смята Елизабет Уорън

12:04 | 13.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Съветник на Обама: Край с номерата на банките за надуване на печалбата

Новият главен икономически съветник по въпросите на защитата на правата на банковите клиенти Елизабет Уорън заплаши банките, че съвсем скоро триковете им за надуване на печалбите няма да работят, съобщава Ройтерс.

„Възможностите са извличане на печалба чрез натиск, изнудване и различни трикове и капани ще си отидат от сектора на финансовите услуги“, категорична е Уорън.

Тя бе назначена от Обама през септември със задачата да създаде орган за защита на потребителите в банковия сектор. Целта е да се прекратят порочните практики в банковия бизнес и особено онези, свързани с ипотечното кредитиране.

Според мнозина анализатори именно скрити такси, комисиони и неразкриване на пълната информация за лихвените проценти е довела до увеличаване на силата на пропадането на ипотечния пазар в страната.

„Вярвам, че има банки, които се радват, че това ще се случи. Смятам, че банките, които не харесват случващото се, ще трябва да се замислят за оцеляването си“, посочва Уорън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още