IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Real подновява експанзията си в Румъния с до три нови хипермаркета на година

През 2010 г. веригата е отворила само един хипермаркет в Румъния - най-консервативната й година от стъпването на пазара

11:41 | 11.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Real подновява експанзията си в Румъния с до три нови хипермаркета на година

Германската верига хипермаркети Real смята да поднови програмата си за експанзия в Румъния и да отваря по два или три магазина годишно през следващите няколко години.

Според румънското издание ZF тези планове на компанията за засилена експанзия за отнасят за следващите три до пет години.

Настоящата година е била една от най-консервативните за компанията от началото на нейната дейност на румънския пазар, като тя е отворила едва един магазин в страната, пише ZF.

„Ще засилим нашите планове за експанзия още повече в средносрочен план, като отваряме 2-3 магазина на година, в зависимост от възникналите възможности“, коментира Михел Ламот, генерален мениджър на Real Hypermarket за Румъния.

Веригата, която е част от Metro Group, развива дейност на пазара в северната ни съседка от четири години. Днес тя има 25 магазина, като за миналата година продажбите й са били на стойност 671 млн. евро, без включен ДДС, пише изданието.

Според представители на компанията общата стойност на инвестициите й в Румъния е 500 млн. евро.

Компанията обаче все още не е успяла да си възвърне направените инвестиции, като за 2009 г. е отчела загуба от 58 млн. евро.

Real е третата верига, която обявява планове за разширяване в Румъния през последните месеци, след като подобна стратегия вече съобщиха Auchan и Cora.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още