IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Създават нов фонд за инвестиции в хотели в Европа

Фондът стартира дейност с придобиването на портфейл от хотели на обща стойност 168 млн. евро

11:38 | 07.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Създават нов фонд за инвестиции в хотели в Европа

Международната компания за инвестиционен мениджмънт Invesco Real Estate (IRE) обяви, че планира да създаде своя втори фонд за инвестиции в хотели на територията на цяла Европа.

Фондът ще стартира своята дейност с придобиването на начален портфейл от хотели на обща стойност 168 млн. евро.

Стратегията на фонда предвижда придобиването на модерни хотелски активи в средния пазарен сегмент на стратегически локации в близост до градските центрове, летища и конгресни центрове в Европа. Хотелите трябва да са оперирани от големи местни или международни оператори с наложено име на пазара.

Вторият фонд на компанията ще следва стратегията на първия, който бе създаден през 2006 г. с капитал от 350 млн. евро. Днес той управлява портфейл от 16 хотела с различни марки в девет държави с брутна стойност на активите от над 650 млн. евро.

„Хотелите са част от сектор, който предлага стратегически ръст, предоставящи продукт със сигурни доходи, подкрепен от стабилни споразумения и наемни гаранции“, коментира Саймън Редман, директор Продуктов мениджмънт в компанията.

„Пазарът на маркови хотели е растящ сектор и тези хотели се финансират и продават по-лесно, и предлагат потенциал за стабилни високи доходи. Предвид ниската пенетрация на марките в Европа, това предоставя възможности за консолидация в сектора и възможности за институционалните инвеститори, които искат да инвестират на този алтернативен сегмент от имоти.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още