IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Интересът на британците към имоти в чужбина се засилва

Високо оценени от инвеститорите са Испания, САЩ и Бразилия

15:04 | 23.09.10 г.
Интересът на британците към имоти в чужбина се засилва

Интересът на британците към покупка на имоти в чужбина е достигнал най-високото си ниво от април насам, сочи ново проучване, цитирано от местния портал AboutProperty.co.uk.

Близо три четвърти от инвеститорите (72%), участвали в анкета на агенцията Worldwide Property Group, са на мнение, че сегашният момент е добър за инвестиции в имоти в други страни.

Високо оценени от инвеститорите са Испания, САЩ и Бразилия. България, за чийто пазар на вяканционни имоти британските купувачи бяха сериозен фактор в годините на бума, не се споменава в материала.

Близо половината от анкетираните казват, че очакват лихвените нива да останат без изменение за около 12 месеца, което прави покупката на имоти в чужбина, както и на Острова, по-привлекателна.

„Броят на хората, които смятат, че лихвите ще нараснат в идната година, значително намаля през последните четири месеца. Ако тази тенденция е вярна, това е добра новина за купувачите на имоти“, коментира управляващият директор на агенцията Кевин Уилкис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още