IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищните наеми на Острова на двугодишен връх

Средните наеми са се повишавали седем поредни месеца, като ръстът през август е 1,4%

16:40 | 17.09.10 г.
Жилищните наеми на Острова на двугодишен връх

Средните жилищни наеми във Великобритания са достигнали най-високото си ниво от две години, сочи проучване, цитирано от BBC.

За ръста допринасят продажбите на имоти от страна на собственици, които са били наемодатели за известен период заради спада на цените, както и повишеното търсене от страна на наематели, които не желаят да купят имот в сегашната икономическа обстановка, сочи проучването на LSL Property Services.

Според данните средните наеми са се повишавали седем поредни месеца, като ръстът през август е 1,4%. Така средният месечен наем във Великобритания е достигнал 686 паунда.

„Наемите растат, тъй като все повече потенциални купувачи на жилища решават да живеят под наем“, казва Дейвид Нюнс, управляващ директор на агенцията за имоти на LSL.

„Хората са предпазливи заради евентуален спад крах на жилищните цени и заради влиянието на държавните съкращения върху способността им да посрещат дългосрочните си финансови задължения. В допълнение, много от тях не могат да получат ипотека на достъпни лихви.“

„Освен това голям брой собственици на имоти, които станаха наемодатели поради невъзможност да продадат миналата година, сега имат възможност да го направят.“

Според проучването най-силно са се повишили наемите в Югоизточна Англия – средно с 2,8%.

Отделно проучване на британския Съвет на ипотечните кредитори (CML) сочи, че хората все още имат апетит за покупка на жилища на Острова. 85% от анкетираните малко над 2 хил. души искат да притежават собствен дом в рамките на 10 години.

Скорошно проучване на сайта Spareroom.co.uk сред 1326 британски наематели на апартаменти и къщи разкри, че една трета от тях не вярват, че някога ще са в състояние да си купят жилище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още