IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китай, САЩ и Великобритания най-атрактивни за бъдещи инвестиции в имоти

Индия, която е на пето място, има потенциала да изпревари дори Китай, ако се направят някои регулаторни промени, смятат в сектора

10:59 | 17.09.10 г.
Китай, САЩ и Великобритания най-атрактивни за бъдещи инвестиции в имоти

Китай е най-привлекателната дестинация за бъдещи инвестиции в имоти, сочи доклад на Ernst&Young и индийската федерация на търговско-индустриалните камари FICCI. В списъка попадат общо девет страни, избрани на базата на икономически показатели, като Китай е следван от САЩ и Великобритания. На четвърто и пето място се нареждат Сингапур и Индия.

„Дори и на фона на предпазливите настроения и затягането на държавната политика, Китай остава атрактивна инвестиционна дестинация основно заради забележителния си ръст и благоприятни демографски характеристики“, е коментарът в доклада относно Китай.

Въпреки това Индия има потенциала да изпревари дори Китай по привлекателност, „ако правителството разреши инвестиционни фондове за имоти (REIT) и взаимни фондове за имоти (REMF)“, посочва Дийн Ходкрофт, директор на отдела за имоти в E&Y за Индия, Европа, Близкия и Африка, цитиран от индийския Economic Times.

В глобален мащаб фондовете от двата типа (REIT и REMF) са допринесли значително за финансирането в сектора на имотите и чуждите предприемачи (т.е. извън Индия) са спечелили от потенциала за ръст в сектора, пише в доклада.

Ходкрофт допълва, че докато глобалните инвеститори са предпазливи в инвестициите си в Китай заради опасения, че Пекин може да промени политиката си по всяка време, Ню Делхи би трябвало да се старае да направи регулациите по-благоприятни за инвестиции.

„Индия е в силна макроикономическа ситуация, която трябва да се подкрепи с известни регулаторни промени като наличност на ликвидни фондове за инвестиции като REMF и REIT“, казва още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още