IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приходите на лондонските хотели се върнаха на пиковите нива от 2008

Приходите на налична стая са се възстановили в британската столица по-бързо от всички останали големи европейски градове

09:48 | 17.09.10 г.
Приходите на лондонските хотели се върнаха на пиковите нива от 2008

Приходите на лондонските хотели достигнаха през юли пика си, отбелязан преди около две години, благодарение на завръщането на пътуващите със служебна цел и слабия паунд, който привлече посетители от САЩ и еврозоната, пише Bloomberg.

Приходите на налична стая, често ползван показател в сектора, са били на пиковите си нива от 2008 г. в британската столица през юли, сочат данните на лондонската компания за проучвания STR Global. В Лондон показателят се е възстановил по-бързо от всички останали големи европейски градове, сочат данните.

Хотелиерската индустрия се възстановява от рецесията, която принуди миналата година компаниите да намалят бюджетите си за пътувания и ограничи плановете за почивки.

Със завръщането на пътуващите със служебна цел в Лондон търсенето на хотелски стаи се е засилило, повишавайки заетостта и средните цени за нощувка, обясняват от STR.

Приходите от налична стая през юли в Дъблин са били с близо 38% под пика си от март 2007 г., а в Париж показателят е с 10% по-нисък от върха от август 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още