IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сливане в Германия ще създаде фонд за имоти с активи от 10 млрд. евро

Към момента обединената компания управлява активи за 7,8 млрд. евро

11:04 | 16.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сливане в Германия ще създаде фонд за имоти с активи от 10 млрд. евро

Ново сливане между две от най-големите компании за имоти в Германия се очаква да създаде инвестиционна платформа с общ обем на активите от 10 млрд. евро,

Базираната в Мюнхен компания за имоти IC Real Estate Group обяви сливането си с компанията за управление на активи PropertyOne. Последната управлява портфолио от имоти в различни локации в Германия, в което акционер е една от най-големите инвестиционни компании в страната Cerberus.

По информация на IC Real Estate Group финансовият модел на сливането предвижда апортна вноска срещу увеличение на капитала. В резултат на това акционерите на PropertyOne ще получат дял от 7% от капитала на IC Immobilien Holding.

Обединената компания планира да увеличи обема на управляваните от нея активи до около 10 млрд. евро до края на 2011 г. в сравнение с 5 млрд. активи на IC Real Estate Group в момента.

IC управлява близо 280 бизнес имота с обща отдаваема площ от 1,7 млн. кв. м.

Новата компания ще се казва IC PropertyOne Asset und Real Estate Management и след сливането общата стойност на активите в портфолиото й ще достигне 7,8 млрд. евро, разпределени в 700 имота с обща площ от 3,7 млрд. кв. м.

На базата на обединените приходи на двете компании за 2009 г. новата компания би имала приходи в размер на 16 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още