IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Въвеждат нова процедура по продажба на държавни гори

Предмет на тази процедура могат да бъдат само имоти, включени във влезли в сила общи устройствени планове на общините

14:43 | 14.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Въвеждат нова процедура по продажба на държавни гори

Министерски съвет прие на днешното си заседание изменения в Правилника за прилагане на Закона за горите, включващи нова процедура по продажба на гори и земи от горския фонд частна държавна собственост, регламентирана от Закона за горите, съобщи правителствената информационна служба.

Предмет на тази процедура могат да бъдат само имоти, включени във влезли в сила общи устройствени планове на общините, с които се предвижда разширяване на границите на населените места и селищните образувания.

Посочени са начинът и условията на провеждане на търга, в резултат на който се сключва договор за продажба, както и компетентният за това орган.

Нов момент е създаването на възможност конкурс за ползване на дървесина да се провежда и в случаи, когато обектите попадат на територията на повече от едно държавно горско стопанство или държавно ловно стопанство. Конкурсът се обявява със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите.

Други изменения в правилника са свързани с предоставените правомощия на министъра на земеделието и храните по отношение на Агенцията по горите и държавните горски и ловни стопанства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още