IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Корейци влагат още 1 млрд. долара в имоти в Европа

Корейският фонд, който е петият по големина пенсионен фонд в света, ще вложи капитала през следващите 12-24 месеца

10:50 | 14.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Корейци влагат още 1 млрд. долара в имоти в Европа

Европейската компания за инвестиционно управление Rockspring Property Investment Managers е била назначена да управлява нова инвестиция в имоти в Европа на стойност 400 млн. долара от страна на корейския фонд National Pension Service of Korea (NPS).

Това е поредната инвестиция на фонда, който преди година обяви, че смята да придобива активи трофеи в Лондон.

NPS е петият по големина пенсионен фонд в света.

„Ние бяхме избрани за нов ексклузивен мандат за Европа от страна на NPS, който току-що бе официално одобрен и реално стартира от днес“, казва Катрин Дикъсн, партньор в Rockspring.

Заедно със заемния капитал фондът ще разполага с инвестиционен капитал за Европа от близо 1 млрд. долара, пише PropertyEU.

По думите на изпълнителния директор на Rockspring Робърт Джилкрайст компанията ще се фокусира върху ниско и среднорискови инвестиционни възможности в цяла Европа, като основен акцент ще бъде поставен върху първокласни активи, които генерират доходи.

„Ще целим да вложим новия капитал през следващите 12-24 месеца“, казва той.

Новината идва малко след придобиването от страна на Rockspring на 51% дял от търговския център O'Parinor в Париж от името на NPS. Това бе първата инвестиция в континентална Европа на Rockspring за фонда, а стойността бе 247 млн. евро.

Досега Rockspring е придобил за NPS две бизнес сгради в централен Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още