IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститор с молове у нас продаде офиси за 79 млн. евро в Полша

Купувач е RREEF Investment, част от Deutsche Bank

10:27 | 13.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Инвеститор с молове у нас продаде офиси за 79 млн. евро в Полша

Листнатата в Полша строително-инвестиционна компания Globe Trade Centre (GTC), която има проеки за няколко мола и у нас, съобщи, че е продала две офис сгради в Полша за общо 79 млн. евро.

Купувач е фонд, управляван от германската компания за инвестиционно управление RREEF Investment – подразделението за инвестиции в имоти на Deutsche Bank.

Сделката е първата продажба на активи на компанията от септември 2007 г. насам.

„Вярваме, че инвестиционният пазар на имоти ще продължи да се подобрява, което може да ни окуражи да продължим с рециклирането на капитал, тъй като в миналото GTC продаваше по един или два актива на година“, коментира Ели Алрой, председател на GTC.

Сградите, които са разположени в центъра на Варшава, са с обща офис площ от 27 хил. кв. м, отдадени на редица наематели като Roche, Allianz, Cisco Systems, Motorola, Honeywell и Noble Bank.

Сделката представлява средна доходността от 7,2%.

„Цената на сделката отразява свиването на доходността, което започна по-рано тази година“, казва финансовият директор на компанията Ерез Биниел.

Приходите от сделката ще бъдат използвани за заздравяване на финансовите възможности на компанията с цел да „се възползва от нови възможности на пазара“, казват от GTC.

У нас GTC има проекти за молове в Стара Загора, в Бургас, Варна и Русе. Наред с това тя бе обявила планове да изгради жилищен комплекс с 600 апартамента и площ от 61 хил. кв. м в близост до търговския си център в Бургас.

През август GTC финализира споразумение за рефинансиране на кредит от 80 млн. евро за свои имоти в Румъния, което според някои източници бе най-голямата подобна сделка в страната от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stalkin11
преди 13 години
Така и така потъваща компания...Трябват им парички
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още