IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в имоти в Полша може да достигнат 2 млрд. евро тази година

Офис сегментът продължава да доминира в предпочитанията на инвеститорите, като формира две трети от сделките през първите шест месеца на годината

15:08 | 09.09.10 г.
Инвестициите в имоти в Полша може да достигнат 2 млрд. евро тази година

Общият инвестиционния обем на пазара на бизнес имоти в Полша е нараснал с 50% за година и достига 945 млн. евро за първото полугодие. Инвестициите в имоти в страната може да достигнат над 2 млрд. евро до края на годината, сочат данните на международната консултантска компания Savills, цитирани от PropertyWire.

Офис сегментът продължава да доминира в предпочитанията на инвеститорите, като формира две трети от сделките през първите шест месеца на годината. Сред тях са продажбата на Horizon Plaza за 102 млн. евро на Union Investment и Harmony Office Centre, продаден на CommerzReal за 54 млн. евро.

Забелязва се също значително увеличение на сделките със складове, които са за общо 225 млн. евро през първото полугодие спрямо 50 млн. през първата половина на 2009 г.

В сегмента на търговските площи е отчетена значително по-слаба активност в сравнение с предишни години, като те формират само 11% от общия обем през първото полугодие. От Savills обаче прогнозират, че делът на търговските имоти от общите инвестиции ще се завърне към обичайните 50% след финализирането на няколко сделки.

Като цяло инвеститорите в Полша търсят първокласни активи в главните градове, предимно във Варшава, като офисите са най-предпочитани, обясняват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още