IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва засега няма да строи нови комплекси у нас, ограничава се с Камчия

В бюджета на Москва за 2011 г. за развитие на комплекса Камчия се предвиждат 1,7 млрд. рубли (около 85 млн. лева)

12:27 | 03.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Москва засега няма да строи нови комплекси у нас, ограничава се с Камчия

Москва не възнамерява в близко време да купува в България нови поземлени участъци за строителство на лечебно-възстановителни комплекси, коментира въпроса зам.-кмета на Москва Владимир Силкин, цитиран от РИА Новости.

По думите му, „плановете на Москва по отношение на България засега се ограничават в развитието на санитарно-оздравителния комплекс Камчия, който е собственост на руската столица“.

Силкин посочва, че през тази година в Камчия влиза в експлоатация нов корпус с 600 легла, предназначен за целогодишен отдих на деца. Бъдещите планове са за построяване на още един хотелски комплекс с 600 легла.

Силкин отбелязва, че в бюджета на Москва за 2011 г. за развитие на комплекса Камчия се предвиждат 1,7 млрд. рубли (около 85 млн. лева).

Зам.-кметът на Москва обяснява, че „преди действително руската столица планираше да придобие в България и други терени за строителство на балнеоложки комплекси и санаториуми, обаче засега не намерихме подходящи предложения – или теренът не е добър, или цената е завишена“.

Детският оздравителен комплекс Камчия е разположен в едноименния български курорт и е собственост на град Москва. Московските власти смятат тази есен да изпратят на почивка в Камчия деца, които това лято са били в руската столица по време на жегите и смога.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още