IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТНК-BP продава централата си в Москва на Транснефт за 240 млн. долара

Преди 7 години петролната компания е закупила "Алфа Арбат Център" за около 80 млн. долара

13:02 | 27.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
ТНК-BP продава централата си в Москва на Транснефт за 240 млн. долара

В етап на приключване е сделката по продажбата на офис комплекса „Алфа Арбат Център“ на руско-британската петролна компания ТНК-ВР на Транснефт, пише руското издание РБК Daily. Общата площ на бизнес центъра е над 47 хил. кв. м.

От продажбата на офис сградите ТНК-ВР възнамерява да получи около 240 млн. долара. По този начин се очертава сделката да стане една от най-крупните за годината в Русия.

Според руското издание ТНК-ВР планира да продаде „Алфа Арбат Център“ от миналата година, затова е обявила през декември 2009 г. търг за избор на брокери на имоти за извършване на сделката, който е спечелен от Cushman & Wakefield и Knight Frank.

След продажбата на офис комплекса ТНК-ВР възнамерява през пролетта на 2011 г. да пренесе централата си в Nordstar Tower, където е наела офис площи от ГК „Дон Строй“.

Засега от двете петролни компании не коментират официално предстоящата сделка, „защото още не е сключена“, но по предварителна информация Транснефт възнамерява за закупи целия офис комплекс, намиращ се в центъра на Москва, което би могло да стане до края на септември.

ТНК-ВР купи през 2003 г. комплекса „Алфа Арбат Център“ при самото му завършване от „Алфа Груп“ за 80 млн. долара по неофициална информация. Това означава, че при успешно приключване на сделката за седем години цената на комплекса се е вдигнала около три пъти.

ТНК-ВР е между първите 10 частни компании в света по добив на петрол. Създадена е през 2003 г. чрез сливане на нефтените и газови активи на ВР в Русия и тези на консорциума „Алфа, Аксесс/Ренова“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още