IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на американските бизнес имоти отбелязаха първи ръст след кризата

След като загубиха близо една трета от стойността си за две години, средните цени на бизнес имотите в САЩ са нараснали с 2,2% през второто тримесечие

11:50 | 24.08.10 г.
Цените на американските бизнес имоти отбелязаха първи ръст след кризата

Цените на бизнес имотите в САЩ са отбелязали първия си тримесечен ръст от повече от две години през второто тримесечие, сочат данни, цитирани от Ройтерс.

След като загубиха близо една трета от стойността си за периода от първото тримесечие на 2008 г. до първото тримесечие на 2010 г., средните цени на бизнес имотите в САЩ са нараснали с 2,2% за трите месеца до края на юни, сочи индекс на базираната в Лондон компания Investment Property Databank.

Тези данни слагат край на етап на отписвания, който заличи петгодишно повишаване на стойността на имотите, преди да настъпи кризата, но от компанията предупреждават, че „смесена“ икономическа перспектива може да попречи на бъдещия ръст на цените.

„Завръщането към поскъпване може да е кратко при ново влошаване на икономическата картина“, казва Саймън Феърчайлд, управляващ директор на IPD за Северна Америка.

Тримесечният индекс на IPD за щатския пазар следи бизнес имоти на обща стойност 77,3 млрд. долара предимно във фондове от отворен тип.

Средната възвръщаемост от наеми на тези фондове е нараснала с 10 базисни пункта до 1,8% през трите месеца до 30 юни, генерирайки обща възвръщаемост от 4% през тримесечието и -0,1% възвръщаемост за 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още