IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone с първа мащабна инвестиция на жилищния пазар в Китай

Инвестиционната група ще подкрепи мащабен луксозен жилищен проект в страната

21:21 | 23.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Blackstone с първа мащабна инвестиция на жилищния пазар в Китай

Американската инвестиционна група Blackstone предприе първата си значителна инвестиция на растящия жилищен пазар в Китай, след като подписа споразумение с един от най-големите строителни предприемачи в Хонконг за изграждането на луксозен жилищен комплекс в страната.

Финансови параметри на инвестицията не се съобщават.

Blackstone се съгласи да подкрепи проекта на Great Eagle, който включва над 1000 нови жилища в Далян, Северен Китай. Комплексът ще включва също и над 400 хотелски стаи и се очаква да бъде реализиран на няколко фази.

Тази инвестиция идва в момент на безпрецедентен бум на жилищните цени в Китай, за който анализаторите се опасяват, че може би е началото на значим балон в сектора, пише FT.

Според данни на консултантската компания DTZ жилищата в Китай остават достъпни в дългосрочен план, като цените се очаква да се покачват умерено. Въпреки това китайските власти предприеха редица мерки за ограничаване на спекулативното строителство и инвестиции, въпреки че устойчивостта на пазара тепърва ще бъде тествана.

Коментаторите гледат на сделката като ход в унисон със стратегията на Blackstone да се фокусира върху развиващите се пазари, като през последната година интересът бе насочен изключително към Китай и Индия.

От двете компании не са предоставили коментар за сделката.

От Blackstone, която вече е направила редица по-малки инвестиции в някои китайски компании, са казвали в миналото, че бързият икономически ръст и ниските оценки в Китай обещават добра възвръщаемост, която ще бъде подкрепена и от инфлацията в заплащането и урбанизацията на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още