IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Песимизмът сред американците относно стойността на жилищата им расте

28% от собствениците на имоти в САЩ очакват цените на техния местен пазар да отбележат спад в идните шест месеца

16:03 | 19.08.10 г.
Песимизмът сред американците относно стойността на жилищата им расте

Собствениците на жилищни имоти в САЩ са били по-малко уверени в стойността на имотите си през второто тримесечие, като една трета са били на мнение, че жилищните цени все още не са достигнали дъното, съобщиха от сайта за имоти Zillow.com, цитирани от Ройтерс.

Независимо от това значителен брой собственици са посочили, че планират да обявят жилищата си за продажба в идните шест месеца, ако видят признаци на поврат на пазара на имоти.

Собствениците на жилища са по-песимистично настроени относно краткосрочната перспектива пред цените на жилищата на техния местен пазар, отколкото три месеца по-рано, сочат данните.

Общо 33% от участниците в проучването са на мнение, че жилищните цени на техния местен пазар все още не са достигнали дъно, докато 38% вярват, че такова вече е достигнато.

В национален мащаб 28% от собствениците на имоти очакват цените на техния местен пазар да отбележат спад в идните шест месеца спрямо 20% през първото тримесечие.

По-малко от една трета, или 30%, вярват, че жилищата на техния пазар ще поскъпват, като този дял намалява значително спрямо 42% през първото тримесечие.

Собствениците са станали също и малко по-песимистично настроени относно цената на собствения им дом през последната година.

Според Zillow по-малко от една четвърт, 24%, от анкетираните смятат, че жилището им поскъпнало през последната година, спрямо 27% през първото тримесечие.

Относно бъдещото развитие 27% от собствениците очакват имотът им да поскъпне през следващите 12 месеца, 35% очакват цената да остане същата, 12% очакват поевтиняване, а 26% не могат да направят прогноза.

От очакващите ръст медианната прогноза е за увеличение от 6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още