IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над половината от строителните фирми в Плевен готвят намаление на персонала

Половината от строителните предприемачи отчитат намаление на дейността през тази година, а очакванията им не са оптимистични

10:29 | 18.08.10 г.
Над половината от строителните фирми в Плевен готвят намаление на персонала

През следващите 3 месеца над половината от бизнесмените в строителния бранш в Плевен и региона предвиждат намаление персонала на фирмите, сочи анкета на Териториалното статистическо бюро в 64 местни строителни предприятия. 

В момента при нормална продължителност на работното време производственият график на строителните фирми е осигурен с поръчки за около два месеца напред.

Половината от строителните предприемачи отчитат намаление на дейността през тази година, а очакванията им не са оптимистични и за следващи периоди.

Над 80% от бизнесмените в строителството посочват, че несигурната икономическа среда създава най-големи проблеми за развитието на фирмите. Недостатъчното търсене на строителни услуги и финансовите проблеми на фирмите и клиентите са другите сериозни пречки, които посочват 60% от стопанските ръководители в бранша. Засилената конкуренция в сектора са посочили като проблем най-малък дял от анкетираните - 30%.

През последните години строителството е на трета позиция в икономиката на Плевен с дял от 7,5 на сто, след търговията и преработващата промишленост. За първата половина на годината строителните фирми са извършили продажби за 48,788 млн. лв.

Регистрира се известно оживление в сектора през второто тримесечие в сравнение с първото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още