IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в търговски площи в Европа с 15% ръст за полугодието

Сделките с търговски площи формират 35% от европейския инвестиционен пазар на бизнес имоти

14:30 | 16.08.10 г.
Инвестициите в търговски площи в Европа с 15% ръст за полугодието

Инвестиционният оборот на пазара на търговски имоти в Европа за първото полугодие на 2010 г. възлиза на общо 15,7 млрд. евро, което е ръст от 15% спрямо 13,6 млрд. евро за втората половина на 2009, сочи доклад на консултантската компания CB Richard Ellis (CBRE). 

Инвестиционните сделки с търговски площи са формирали 35% от общия пазар на бизнес имоти в Европа през първата половина на годината, който възлиза на 45,1 млрд. евро.

Ключовите западноевропейски пазари като Великобритания и Германия са доминирали през полугодието, като заедно формират близо 60% от общите инвестиции в търговски имоти.

В Германия активността в сегмента се удвоява през полугодието до 4,1 млрд. евро спрямо 2,1 млрд. през втората половина на 2009 г. Силното увеличение в страната се дължи основно на повишение на броя сделки с големи търговски центрове, сред които има и сделка за портфолио от търговски центрове на стойност над 1 млрд. евро.

Полша и Скандинавските държави също започват да отчитат повишена инвестиционна активност в търговския сегмент.

Във Великобритания обаче се наблюдава спад на инвестициите от 12%, като през първото полугодие на Острова са реализирани сделки с търговски имоти за 5,1 млрд. евро.

В Централна и Източна Европа е отчетено увеличение от 5% спрямо втората половина на миналата година до 633 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още