IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Силен интерес към германските фондове за имоти през шестмесечието

Фондовете отчетоха среден обем на постъпления от 2,1 млрд. евро по време на първите шест месеца на годината

10:48 | 11.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Силен интерес към германските фондове за имоти през шестмесечието

С изключение на спада през май, първите шест месеца на 2010 г. бяха белязани от силен интерес към германските фондове за имоти от отворен тип (GOEFs), сочи най-новият доклад на асоциацията на фондовете от този тип BVI.

Фондовете отчетоха среден обем на постъпления от 2,1 млрд. евро през първите шест месеца на годината.

В момента тези фондове управляват активи на обща стойност от 88 млрд. евро, като с това се нареждат на четвърто място сред всички видове фондове по отношение на инвестиционен обем.

Други 29,1 млрд. евро се управляват от специализирани фондове, насочени към институционални инвеститори, които отчетоха постъпления от 600 млн. евро през първите шест месеца.

По данни на BVI тенденцията на спад на инвестиционния интерес през май е обърнала своя ход. През май инвеститорите изтеглиха капитал на обща стойност 1,4 млрд. евро от фондовете. През юни обаче интересът се възобнови отново и нетните постъпления за месеца бяха на стойност от 300 млн. евро.

Германските инвестиционни фондове от отворен тип са едни от най-активните инвеститори на пазара на бизнес имоти в Европа. На интереса към тях от страна на големите институционални инвеститори, както и на поведението на тези фондове често се гледа като показателно за общото състояние на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още