IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестициите в имоти в Русия нараснаха с 65% за полугодието

Направените вложения възлизат на 903 млн. долара, очаква се да достигнат 4 млрд. долара за цялата 2010 г.

12:22 | 05.08.10 г.
Инвестициите в имоти в Русия нараснаха с 65% за полугодието

Инвестициите в руския пазар на недвижими имоти са нараснали с 65% на годишна база през първата половина на 2010 г. до 903 млн. долара, сочат данни на консултантската компания Jones Lang LaSalle.

Консултантите прогнозират значително увеличение на инвестициите през втората половина на годината, така че за цялата 2010 г. общият обем да достигне 4 млрд. долара.

„Пазарната активност се обуславя предимно от руски инвеститори, които формират 71% от общия инвестиционен поток през първото полугодие. Сделките с чужди инвеститори са рядкост”, посочват от компанията, цитирани от Риа Новости.

През първото полугодие предприемачи и инвеститори са се фокусирали върхи нискорисковите пазари в Москва и Санкт Петербург, като 57% от сделките са сключени в руската столица, а 35% - в Санкт Петербург.

Сделките в жилищния сегмент на пазара през първите шест месеца формират 40% от общата активност.

„Правителството направи няколко големи покупки за социални жилища, докато други сделки са с проекти в процес на изграждане”, посочват от компанията.

Инвеститорският интерес към проекти в процес на строителство е нараснал отново, като сделките с такива проекти формират 41% от всички сделки за полугодието спрямо 17% година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още