IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Публичните компании за имоти в Европа със 7,8% възвръщаемост през юли

Европа е регионът, отчел най-висока възвръщаемост в света през юли

10:44 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Публичните компании за имоти в Европа със 7,8% възвръщаемост през юли

Възвръщаемостта в сектора на публичните компании на имоти в Европа през юли бе средно 7,8%. Това сочат резултатите от новото издание на индекса GPR 250 Europe Index.

С това Европа се превърна в континента, отчел най-добри резултати през изминалия месец.

В глобален мащаб възвръщаемостта в сектора остава на положителна територия с 3,1%. Четири от петте изследвани глобални региона са отчели положителни стойности, като Азия е единственият континент, който завърши месеца на отрицателно нива, след като 250-те азиатски компании, включени в индекса, регистрираха средна възвръщаемост от -0,1%.

Европа е следвана от Африка с 5,5% и Северна и Южна Америка с 3,4%.

Сред най-високите резултати, отчетени в Европа, са тези на гръцката Babis Vovos с възвръщаемост от 51,9%. Показателят за Австрия е средно 14,1%, а за Финландия – 13,45.

Пет от най-ниските резултати в индекса са отчетени във Великобритания с 6,3%, Белгия с 4,4%, Турция с 2,1%, Швейцария с 2% и Италия с 1,5%.

По данни на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL) общата възвръщаемост от всички видове имоти във Великобритания през второто тримесечие се е забавила до 3,6% в сравнение с 6,2% през предходното тримесечие.

Ръстът на капиталовите стойности се забави до 2% поради забавянето на темповете на компресия на доходността.

За сравнение, възвръщаемостта от ценни книжа на Острова за юли беше 11,8%, а от държавни облигации – 6,4%.

Най-висока възвръщаемост през второто тримесечие отчита секторът на търговските имоти с 4,1%, отразявайки капиталовия ръст от 2,5%, отчетен през периода. Нивата на възвръщаемост при офис и индустриалния сегмент бяха съответно 3,8% и 2%.

Въпреки че средното изменение на наемните нива за всички сектори през второто тримесечие остана негативно на -0,1%, офис секторът отчете ръст от 0,1%. Фактори за това до голяма степен бяха повишенията на офис наемите в Лондонското Сити и Уест Енд.

Индустриалният и търговският сектори отчетоха понижения съответно от 0,4% и 0,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още