IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половината автогари в страната – в нарушения

Ако нарушенията не се отстранят в срок, ИА „Автомобилна администрация” ще налага глоби и дори закриване на автогари

14:02 | 03.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Половината автогари в страната – в нарушения

При около половината автогари в страната има едни или други нарушения. Това показва проверката на всичките 170 автогари на територията на цялата страна, проведена през юли, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Инспекторите на Изпълнителна агенция (ИА) „Автомобилна администрация” са издали предписания на 89 автогари със срокове за отстраняване на установените нередности. Само две автогари във Варна вече са отстранили нередностите. В областите Сливен, Русе и Търговище не са открити нарушения. В София и София-област, където има най-голям брой автогари – 17, в нарушения са 8 от тях.

Най-често срещаните нарушения, установени при проверките, са липса на навеси и осветление на секторите за тръгване и спиране на автобусите; неработещи или липсващи уредби за звукова информация за тръгващите и пристигащите автобуси; тоалетни, неотговарящи на изискванията; няма отопление на чакалните за есенно–зимния период; липса на помещения за приемане и съхранение на багажа, както и на табла в чакалните с цените на билетите по всяко направление и др.

В началото на август започват повторни проверки по всички автогари в страната, съобщават от министерството. При установяване на неизпълнение на предписанията за отстраняване на нарушенията, ИА „Автомобилна администрация” ще налага строги санкции, като максимални глоби и дори закриване на автогари, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още