IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проучват процеса по регистрация на етажна собственост в три столични района

Анкетират се представители на районните администрации и на живущите в районите „Младост“, „Лозенец“ и „Триадица“

17:11 | 30.07.10 г.
Проучват процеса по регистрация на етажна собственост в три столични района

Центърът за икономическо развитие (ЦИР) изпълнява проект „Аз, съседът и общината“, финансиран от Столична община, съобщават от пресцентъра на ЦИР. Избрани са три софийски района - „Младост“, „Лозенец“ и „Триадица“.

Анкетират се представители на районните администрации и на живущите за проблемите, които съпътстват процеса на регистрация на етажната собственост, както и определяне на прилежащите площи към всяка сграда.

Досега процесът на регистрация на сдруженията на етажна собственост и в трите района протича бавно.

По приблизителни данни към края на 2009 г. в район "Триадица" живеят около 71 хил. души. До момента са подадени само 548 заявления за регистрация на етажна собственост. Няма
подадена нито една регистрация за създадено юридическо лице като форма на управление.

В район „Лозенец“, обитаван от около 51 хил. жители, са подадени и се обработват 532 заявления за регистрация и две заявления за определяне на прилежащите площи. В района няма регистрирани юридически лица като форма на управление на етажната собственост.

В район „Младост“, където живеят около 200 хил. жители, броят на подадените заявления не надхвърля 700.

Според действащия Закон за управление на етажната собственост (ЗУЕС), срокът за регистрация на етажната собственост изтече на 30 юни 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още