IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Строителите в Силистренско постепенно излизат от кризата

От бранша са оптимисти, тъй като през последния месец се наблюдава увеличаване на броя на обществените поръчки, свързани със строителство в Североизточна България

11:21 | 30.07.10 г.
Строителите в Силистренско постепенно излизат от кризата

Строителните фирми в Силистренска област постепенно се съвземат от кризата, съобщи регионалният председател на Камарата на строителите инж. Цанка Атанасова, цитирана от БТА.

Общо 48 строителни фирми от Силистренска област са вписани в централния регистър на браншовата камара на строителите, съобщи Атанасова. По думите й вписването в регистъра е гаранция, че фирмите работят на светло. До 20% от фирмите все още са в сивия сектор.

Според Атанасова около 5 млн. лева са неразплатените задължения на строителното министерство към фирми от района. От бранша обаче са оптимисти, тъй като през последния месец се наблюдава увеличаване на броя на обществените поръчки, свързани със строителство в Североизточна България.

Очаква се старт на тръжните процедури по редица общински инфраструктурни проекти, които ще осигурят достатъчно работа за строителните фирми, казвав Атанасова.

Строителните фирми се надяват да се осъществи и американска инвестиция за изграждане на енергиен парк край Силистра. Ако проектът тръгне, много от местните строителни фирми ще се включат като подизпълнители, уточняват от камарата.

Националната строителна камара вече е закупила 18 офиса в цялата страна, в това число и в Силистра. До края на годината регионални представителства със собствени офиси ще има във всички областни градове, съобщи в Силистра изпълнителният директор на камарата Иван Бойков.

От камарата очакват до края на годината министерството на регионалното развитие да се издължи окончателно на строителните фирми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още