IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийска компания ще управлява кината в Мол Плевен

Официалното откриване на мола е планирано за март 2011 г.

14:50 | 27.07.10 г.
Индийска компания ще управлява кината в Мол Плевен

Индийската компания My Cinemas ще управлява четирите киносалона в Мол Плевен, съобщиха от търговския център.

Компанията беше представена днес във вече завършената сграда на търговския център, чието официално откриване е планирано за март 2011 г.

България е първата страна от Европа, в която индийската компания стъпва, като името й е създадено специално за нашия пазар. Нейни представители не скриха, че проучват възможностите за експанзия в Източна Европа.

На пазара на търговски площи вече има раздвижване, доказателство за което е над 60%-ната запълняемост на мола в Плевен, каза на пресконференция в Плевен днес инвеститорът в проекта Аладин Харфан.

Инвестицията в Мол Плевен възлиза на над 80 млн. лв. Общата разгъната застроена площ, с включени две подземни и три надземни нива, е над 47 хил. кв. м. Отдаваемите търговски площи са над 17 500 кв. м, а на два подземни етажа са разположени 400 паркоместа.

Оператор на супермаркета и основен наемател в обекта е френският гигант Carrefour. Сред наемателите са също Теранова, Калиопе, Паоло Ботичели, Инмедио, Драка и други.

Търсенето на модерни търговски площи в момента се движи основно от европейски и турски марки, като повечето влизат директно на българския пазар, каза Давид Давидов, директор търговски, офисни и индустриални площи в Colliers International, ексклузивен консултант по отдаване на площите под наем в обекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още