IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Привлеченият капитал за дялови инвестиции в имоти падна до нивата от 2004

Общо 7,3 млрд. долара са били привлечени през второто тримесечие на годината, в сравнение с 9,8 млрд. долара през първото

11:00 | 21.07.10 г.
Привлеченият капитал за дялови инвестиции в имоти падна до нивата от 2004

Капиталът, привлечен от мениджърите на фондове за дялови инвестиции в имоти в глобален мащаб, е паднал до най-ниското си ниво от 2004 г. насам, сочат данни на консултантската компания Preqin, цитирани от IPE Real Estate.

Според тях едва 7,3 млрд. долара са били привлечени от 20 фонда през второто тримесечие на 2010 г., което е малко повече от привлечените 6,1 млрд. от 30 фонда през третото тримесечие на 2004 г.

През първото тримесечие бяха привлечени 9,8 млрд. долара.

Консултантите обясняват резултатите с изключително силната конкуренция при привличането на средства в областта на фондовете за дялови инвестиции като цяло.

От компанията допълват, че е малко вероятно скоро да настъпи значително увеличение на набирането на средства в сектора на имоти, тъй като очакванията на мениджърите на фондове в краткосрочен план за привличане на капитал са доста под нивата отпреди 18 месеца.

Много мениджъри на фондове са намалили целите си за привличане на средства, докато други са били принудени да се откажат, допълват от Preqin.

Фондовете, които са привлекли успешно капитал през 2010 г., са прекарали средно по 19,7 месеца в процеса на събиране на средствата, което е близо два пъти по-дълъг период в сравнение с 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още