IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FT: Немската Hypo Real Estate вероятно се е провалила на стрес тестовете?

Банката, която бе национализирана заради финансовата криза по всяка вероятност не е издържала успешно тестовете

19:35 | 20.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
FT: Немската Hypo Real Estate вероятно се е провалила на стрес тестовете?

Немската банка Hypo Real Estate вероятно не е успяла да се справи със стрес тестовете, които се провеждат в европейската банкова система. Това може да предизвика необходимост от наливане на още пари от немското правителството във финансовата институция.

Банката бе национализирана през 2008 година, тъй като бе изправена пред фалит. Сега положението и явно не е много стабилно и може и да не се стигне до успешно преминаване на тетовете, предава Financial Times.

Hypo Real Estate е един от най-големите притежатели на правителствени облигации на считаните за проблемни страни в еврозоната Гърция, Испания и Португалия. Банката вече получи 8,7 млрд. долара от немското правителство, като според запознати ще са необходими още средства застабилизирането й.

Към момента банката е изцяло собственост на държавата, като се очаква тя да излезе на печалба най-рано през 2012 година.

Финансовата институция е една от 14-те немски банки, които са включени в стрес тестовете на европейския банков сектор. В тях участват общо 91 банки, а резултатите се очакват в петък.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още