IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Италианският пазар на имоти се мъчи да набере скорост

Пазарът в страната все още е далеч от стабилно възстановяване на продажбите и цените, смятат от местен изследователски институт

17:38 | 16.07.10 г.
Италианският пазар на имоти се мъчи да набере скорост

Възстановяването на пазара на имоти в Италия се опитва да набере скорост, а цените остават под нивата отпреди кризата и е малко вероятно да тръгнат нагоре до края на следващата година, прогнозират от изследователския институт Nomisma в свое проучване, цитирано от Bloomberg.

Броят на продадените в страната жилища през първото полугодие на 2010 г. остава с 30% по-нисък от периода, преди да започне финансовата криза през 2008 г., изчисляват от базирания в Болоня институт.

За шестмесечния период до юни цените са паднали с 1,8% спрямо второто полугодие на 2009 г., разкрива проучването, което се базира на данни за 13-те най-големи града в Италия.

“В чужбина възстановяването на пазара се усеща от няколко месеца вече, като инвестициите се подновяват, а цените растат”, пишат от Nomisma. “Италианският пазар все още изглежда далеч от стабилно възстановяване, що се отнася и до цени, и до продажби.”

Бизнес и потребителското доверие в страната се понижиха през юни в резултат на по-големия песимизъм на домакинствата заради най-високото ниво на безработица от близо шест години. От института отбелязват, че спадът на доверието е сложил край на временното му възстановяване в края на 2009 г., което пречи на съживяването на пазара на имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още