IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IKEA строи мултифункционален комплекс в Букурещ

Цената на терена от 678 евро на кв. м е почти три пъти по-ниска в сравнение с нивата преди две до три години

12:20 | 15.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
IKEA строи мултифункционален комплекс в Букурещ

Подразделението за имоти на шведската мебелна верига хипермаркети Ikea смята да изгради мултифункционален комплекс в Букурещ.

Компанията вече е закупила терен от 51 хил. кв. м, разположен на „една станция с метрото от центъра на Букурещ“, пише бизнес изданието ZF.

Ikea планира да построи комплекс от апартаменти, офиси и търговски площи върху терена. Изданието съобщава, че проектът не предвижда изграждането на собствени магазини на веригата.

В момент, в който инвеститорите стоят встрани от сектора на имоти, компанията на шведския милиардер Ингвар Кампард плаща близо 35 млн. евро за терен в Букурещ, пише изданието.

Според информацията това е най-голямата сделка със земя на пазара в северната ни съседка за последните две години.

„Това е дългосрочна инвестиция, насочена към развитие на площи със смесено предназначение: жилищни, офиси и търговски“, пише медията, цитирайки неназовани представители на Inter IKEA Group.

Цената от 678 евро на кв. м, която компанията е платила, е почти три пъти по-ниска в сравнение с нивата на пазара преди две-три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още