IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболист стои зад един от малкото проекти за търговски центрове в Букурещ

Инвестицията в новия център ще бъде на стойнсот 10 млн. евро

11:45 | 06.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Футболист стои зад един от малкото проекти за търговски центрове в Букурещ

Един от малкото проекти за изграждане на търговски центрове в Букурещ ще бъде реализиран с инвестиция на румънския футболист Джика Попеску.

42-годишният Попеску смята да подкрепи инвестиция на стойност 10 млн. евро за строежа на търговски център тип „базар“ в югоизточния квартал на Букурещ Рахова (кръстен на българския град Оряхово, бел. ред.).

Търговският център ще бъде построен на терена на бившата фабрика за бои и лакове Fabryo Corporation.

„Аз вярвам в бъдещето и възможностите на пазара на имоти, за разлика от други“, коментира Попеску, който е един от хората, които през изминалото десетилетие инвестираха парите си, спечелени от футбола, в имоти, пише ZF.

Проектът за центъра, който ще заема площ от 12 хил. кв. м, се очаква да бъде завършен през септември или октомври тази година.

Новият център ще се нарича Doldora Bazaar и ще бъде реализиран от компанията Doldora Capital, в която футболистът притежава 25%.

В края на миналата година бе съобщено, че редица търговски центрове в Букурещ са изпаднали в затруднено положение, тъй като рецесията е понижила драстично броя на посетителите и съответно оборотите на търговците в тях.

През последните години в румънската столица бяха отворени десетки нови търговски обекти и молове. Информация на румънските медии сочи, че всеки девети жител на Букурещ е посещавал ежедневно търговски център през 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още