IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шест басейна работят в област Кърджали, предстои да пуснат още пет

Проверките на РИОКОЗ за качеството на водата ще продължат през целия плувен сезон

11:24 | 23.06.10 г.
Шест басейна работят в област Кърджали, предстои да пуснат още пет

Шест плувни басейна работят в област Кърджали след проверки на здравни експерти. В Кърджали може да се ползва базата на комплекс "Арпезос" и хотел "Перперикон", в зоната за отдих край язовир "Кърджали" работят басейните "Главатарски хан" и "Бетула", а в Момчилград - "Маказа" и "Версаче". 

Всички управители на басейни са получили предписания от РИОКОЗ да ги обезопасят, съобщиха от пресслужбата на инспекцията. Около тях трябва да има здравен пункт, за всички е задължително да са със спасители.

В процедура за пускане в експлоатация са още пет басейна – на "Резиденцията" в Кърджали, по един в общините Крумовград и Кирково и два в Момчилград.

Собствениците са длъжни всекидневно да контролират качеството на водата. Проверките на РИОКОЗ за това ще продължат през целия плувен сезон. Здравните експерти ще вземат вода за изследване и ще следят за състоянието на тоалетните и съблекалните. Около язовирите, които не са обезопасени, къпането е изрично забранено, припомнят от инспекцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още