IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

М. Уитни: Нов трус на жилищния пазар ще забави възстановяването на САЩ

В сектора на недвижимите имоти излизат нови проблеми, които ще навредят на растежа, смята банковият анализатор Мередит Уитни

16:53 | 21.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
М. Уитни: Нов трус на жилищния пазар ще забави възстановяването на САЩ

Американската икономика е изправена пред сложна втора половина на годината, тъй като на пазара на недвижими имоти се появяват нови проблеми, които правят минимални шансовете за бързо възстановяване. Такова е мнението на банковия анализатор Мередит Уитни, предава CNBC.

За момента Уитни не говори за втора вълна на икономически спад и нова рецесия за цлата икономика, но посочва, че пазарът на жилища ще изпита остри проблеми и вероятно нов трус. Основна причина за това според нея е фактът, че банките все по-често се сблъскват с необслужвани кредити и процеси по отнемане на жилища.

Това от своя страна ще изкара на пазара повече недвижими имоти, което ще натисне допълнително цените и така възстановяването на икономиката ще се забави значително.

Според Уитни в момента се наблюдава доста странно и нерационално поведение от страна на потребителите. На първо място в тази насока тя посочва аномалията да не се изплащат ипотеките, а вместо това хората да плащат други дългове и да увеличават разходите си.

Освен от жилищния пазар, Уитни очаква проблеми да дойдат и заради съкращаването на разходи в държавната и местната власт. Това щяло да изкара още хора на пазара на труда и да окаже допълнителен натиск върху икономиката, смята тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Dror
преди 14 години
Нищо нелогично нямаАко си купил къща за 350К през 2007 то сега тази къщо струва 250К И нема никакви шансове в близките 5 години да се върне на 350К.В този случай вместо да плащаш 350К ипотека е по-разумно да отидеш на форецлосуре. Това не е фалит, т.е. можеш да вземеш друг имот на ипотека, на много по-добра цена
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още