IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Офис кула в Сан Франциско обект на най-голямата сделка в града от 2007

Купувачи са група южнокорейски инвеститори, продавач е застрахователна компания, придобила имота през 2006 г.

10:44 | 12.06.10 г.
Офис кула в Сан Франциско обект на най-голямата сделка в града от 2007

Офис кула в Сан Франциско, наета от Wells Fargo & Co., е била продадена за 333 млн. долара на група южнокорейски инвеститори в най-голямата сделка на пазара на бизнес имоти в града от три години, съобщава Bloomberg. 

Кредитният съюз на корейските учители и корейската федерация на кредитните кооперации са част от групата купувачи на 33-етажната сграда във финансовия район на града.

Купувачите са платили по около 507 долара на кв. фут (5457 долара/кв. м), изчислява Гудуин Го, предприемач от Хонконг, който е участвал в посредничеството при сделката и ще управлява кулата. Продажбата е била финализирана на 10 юни.

Продавач е базираната в Айова застрахователна компания Principal Financial Group Inc., която купи кулата от Wells Fargo за 370 млн. долара през 2006 г. преди срива на цените на бизнес имотите. Последната единична голяма сделка с офис сграда в Сан Франциско е през юли 2007 г. за 300 млн. долара.

Базираната в Сан Франциско Wells Fargo заема 100% от отдаваемата площ и има договор за наем, който изтича през 2026 г. Wells Fargo, най-големият кредитор на бизнес имоти в САЩ, ще отпусне заем в размер на 200 млн. долара на купувачите, казва Го. Те ще плащат лихва от 4,5% по заема, допълва той.

През април южнокорейски пенсионни фондове постигнаха споразумение за покупката на Sony Center в Берлин за около 768 млн. долара, а този месец купиха две сгради в Япония за 116 млн. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още