IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейският колеж в Пловдив си построи спортен комплекс за 3 млн. лв.

Инвестицията на висшето училище в село Оризари е в стадион за 500 зрители и многофункционална закрита зала

11:04 | 09.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Европейският колеж в Пловдив си построи спортен комплекс за 3 млн. лв.

На 10 юни пловдивският Европейски колеж по икономика и управление ще открие спортен комплекс в село Оризари, съобщи висшето училище. Строителството на обекта, в който са вложени 3 млн. лв., започна през август миналата година.

Изградени са футболен стадион с класически размери 100х70 метра, естествена тревна настилка и открита трибуна за 500 зрители. Игрището е със светлинно табло и модерно осветление, което го прави подходящо за провеждане на национални състезания и извън светлата част на деня.

Непосредствено до стадиона е изградена многофункционална закрита зала за баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, бадминтон и футбол. Тя е с размери 44х25х16, което я нарежда на челно място в България по височина.

Общата площ на изградения комплекс е 22 695 кв. м, а застроената площ - 1 892 кв. м. Сградата разполага с пълен комплект съблекални, бани, стаи за съдиите, медицински кабинети, кафе-ресторант, офиси за администрацията и складове за спортното имущество.

На площ от 10 дка е създаден паркинг, парк с декоративна растителност и детски площадки, допълват от администрацията на колежа.

Оттам допълват, че са закупили и 30-местен автобус, с който ще превозват посетители и спортисти от града до комплекса и обратно.

Висшето училище стартира намеренията си за изграждане на комплекса преди две години, когато придоби на търг 55 дка общинска земя в землището на с. Оризари, Община Родопи, Пловдивска област. Теренът се намира в местността „Кавак Тарлъ” - на десния бряг на река Марица, в непосредствена близост до изграждащото се в момента туристическо вилно селище и приватизираната наскоро бивша национална база за водни спортове на „Академика” АД. Разстоянието от Пловдив до комплекса е 5 километра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още