IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Офис кула с хотел в Абу Даби стана най-наклонената сграда в света

Сградата Capital Gate е построена с наклон от 18 градуса на запад – над четири пъти повече от този на известната наклонена кула в Пиза

11:31 | 07.06.10 г.
Офис кула с хотел в Абу Даби стана най-наклонената сграда в света

Проектът Capital Gate в Абу Даби, който включва офис площи и хотелска част и трябва да бъде завършен до края на тази година, получи сертификат за „Най-наклонената направена от човек кула в света“ от Guinness World Records („Световни рекорди на Гинес“), съобщи Arabian Business.

Сградата, която е собственост на Abu Dhabi National Exhibitions Company (ADNEC), е построена с наклон от 18 градуса на запад – над четири пъти повече от този на известната наклонена кула в Пиза.

Проектът получава признанието на Гинес след продължителен процес на оценяване от страна на комитета по наградите от януари насам, когато е бил завършен екстериорът на 160-метровата кула.

След завършването на 35-етажната сграда в нея ще се помещава петзвезден хотел Hyatt Capital Gate и ще има 20 хил. кв. м луксозни офис площи.

Проектът е дело на международното архитектурно бюро RMJM.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още