IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предвиждат „анемично“ възстановяване на пазара на имоти в Европа

Все още не сме платили сметката за кредитното бреме, смята Джоу Валенте от Allianz Real Estate

09:58 | 28.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Предвиждат „анемично“ възстановяване на пазара на имоти в Европа

Възстановяването на европейския пазар на имоти ще отнеме по-дълго време и ще бъде по-слабо, отколкото повечето хора се надяват.

Това е мнението на Джоу Валенте, директор Инвестиционна стратегия в Allianz Real Estate.

„Ние преминахме през много суров спад. Неизбежното последствие е, че възстановяването ще бъде по-слабо, анемично и продължително. От това положение няма изход“, коментира той.

По думите му икономическата ситуация се е променила отново през последните два месеца поради гръцката криза. Изтъквайки също и високата безработица в страни като Испания, той смята, че перспективите за ръст в наемите остават слаби.

„На някои икономики в еврозоната ще им отнеме пет до шест години преди да се върнат на нивата от 2008 г. Перспективите за възстановяване изглеждат по-добри отколкото изглеждаха преди 12 месеца, но все още не сме платили сметката за кредитното бреме.“

Според публикувано наскоро проучване на ING Real Estate Investment Management (ING REIM) стойностите на имотите досега не са били засегнати от кризата с държавните дългове на континента.

Анализ на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL) пък сочи, че офис наемите на все повече пазари вече достигат фазата на стабилизация, като някои от тях като пазара в лондонското Сити дори започват да растат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още