IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Апартаменти в бившето Олимпийско селище във Ванкувър привличат купувачи

Комплексът е бил проектиран специално с цел да бъдат обособени апартаменти, които да се продават след Игрите

13:30 | 26.05.10 г. 1
Комплексът по време на строителството. Снимка: millenniumwater.com
Комплексът по време на строителството. Снимка: millenniumwater.com

200 апартамента в Олимпийското селище във Ванкувър, където бяха настанени спортистите по време на Олимпийските игри, са били пуснати в продажба този месец, като са генерирали бързи продажби, съобщи Real Estate Channel, като се позовава на компанията, която рекламира проекта.

За разлика от други олимпийски селища, които са били проектирани повече като общи спални помещения, комитетът във Ванкувър специално създаде проекта така, че да бъде продаван като апартаменти след Олимпиадата.

От общо 737 жилищни единици в комплекса 263 са били предварително продадени още преди Игрите, по информация от Vancouver Sun.

Цените на апартаментите в проекта, който се състои от общо 16 сгради и днес е известен като Millennium Water, варират от 389 хил. долара за апартамент с площ 44 кв. метра до 10,5 млн. долара за мезонет с площ над 370 кв. м и гледка към центъра на града.

През първите два дни са били продадени 36 единици, казва Боб Рени, президент на Rennie Marketing Systems, която рекламира проекта.

Над 12 хил. души са посетили проекта, когато за първи път е бил отворен за обществен достъп, което се тълкува като доказателство за горещия пазар на имоти в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
THE TRADER
преди 14 години
И у нас цените на имотите били балонизирани и бла, бла, бла...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още