IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата - Билборд АД

В четвъртък компанията обяви ръст от 164% в нетната печалба за шестмесечието

12:08 | 26.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата - Билборд АД

Книжата на Билборд АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в поредното издание на рубриката "Акция на седмицата". 

В четвъртък компанията обяви ръст от 164% на годишна база в неконсолидираната печалба до 1,16 млн. лв. за първото шестмесечие на 2008 г. Нетните приходи от продажби се увеличават с 36% до 6,54 млн. лв. за първото шестмесечие на 2008 г. спрямо съответния период на 2007 г.

За изминалата седмица акциите на дружеството поскъпнаха с малко над 7 на сто до ниво от 5,30 лв. за брой. Общият изтъргуван оборот по позицията за петте работни дни достигна близо 90 хил. лв.

В сряда Билборд обяви, че е сключила договор с Банка Пиреос България АД за инвестиционен банков кредит в размер на 1 млн. евро. Кредитът ще бъде използван за закупуване на пет броя машини за широкоформатен печат и довършителни работи. Сумата е предоставена за срок от 5 години, считано от 22 юли 2008 г.

В началото на месеца стана ясно, че компанията ще инвестира 100,706 млн. лв. през двугодишния период, предвиден за реализация на проекта „Изграждане на нова печатна база за листов и ролен печат в град Костинброд” на „Хиитсет” ЕООД, дъщерно дружество на „Билборд” АД.

Билборд ще инвестира 11% от общия размер на капитала, необходим за реализацията на инвестиционния проект. Останалите 89% от нужните средства Хиитсет и Билборд ще осигурят чрез уреждане на банкови заеми.

Акциите на Билборд се търгуват на БФБ-София от края на февруари тази година. През декември 2007 компанията осъществи първично публично предлагане на 1 500 000 броя акции по метода book-building, при което, при цена на отсичане от 7,3 лв., емисията бе презаписана близо 14 пъти. Фирмата е ориентирана в производството на широформатен дигитален печат на визуални рекламни материали.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още