IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винарска изба Врачанска теменуга АД най-поскъпваща позиция днес

Начело на "мечките" се наредиха акциите на Ютекс Холдинг АД

18:00 | 30.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Винарска изба Врачанска теменуга АД най-поскъпваща позиция днес
Акциите на Винарска изба Врачанска теменуга АД оглавиха класацията на "биковете" днес с повишение от 30%. Начело на "мечките" се наредиха акциите на Ютекс Холдинг АД. Investor.bg предоставя на вашето внимание и останалите участници в класацията:
 
Винарска изба Врачанска теменуга АД - Враца (VINVR) + 30%

Дружеството повиши пазарната си капитализация с 30% по време на днешната търговска сесия, като по позицията бе сключена само една сделка с 5 акции на цена от 1,04 лв. за брой. Оферти за покупка има на 1,04 лв., но липсва предлагане. Дружеството бе от структурата на Сиконко Холдинг АД, но в края на 2004 година 49-те процента от капитала собственост на холдинга бяха продадени. Оттогава дружеството не е предавало финансови отчети в КФН и БФБ – София.

Симат АД - Габрово (SIMAT) + 27,19%

Акциите на габровския производител на изолационни материали от стъклени влакна поскъпнаха с 27,19% днес до 1,45 лв. при изтъргуван обем от 947 броя. Търсене има на ниво от 1,48 лв. за ценна книга, но няма въведени оферти за продажба. Дружеството отчете отрицателен финансов резултат за първото тримесечие на 2006 година в размер на 31 хил. лв., в сравнение с 45 хил. лв. за същия период на миналата година. 34% от капитала е собственост на Холдинг Света София, а Север холдинг притежава други 33,95%.

Ютекс Холдинг АД-София (BULSTH) + 15,21%

Днес акциите на холдинга поскъпнаха с над 15 на сто при една сделка с 25 акции на цена 2,50 лв. за брой. Неконсолидираният финансов резултат на дружеството за първите три месеца на годината е отрицателен, в размер на 28 хил. лв., спрямо 25 хил. лв. за същия период на 2005 година.

Каучук АД-Пазарджик (KAU) – 10,27%

Днес по позицията бе изтъргувана една акция на цена от 9,61 лв., или с над 10% по-ниско от предходната сесия. Оферта „купува“ има на цена от 9,61 лв., но за момента няма въведени продавачи. В сряда от ръководството обявиха, че настоящото финансово и икономическо състояние на дружеството е много по-тежко от очакваното.

Метизи АД-Роман (METIZ) – 6,90%

Акциите на Метизи поевтиняха с 6,90 на сто, до средна цена от 9,31 лв. при изтъргувани 299 лота. В края на миналата седмица Общото събрание на акционерите взе решение за издаването на емисия корпоративни облигации в размер до 5 млн. лв. и срок до 5 години, като постъпленията от емисията ще бъдат използвани за оборотни средства. През април компанията получи комплексно разрешително от Министерство на околната среда и водите за инсталация за повърхностна обработка на метали чрез химически процеси и инсталации за нанасяне на покрития от разтопен метал.

Катекс АД (KTEX) – 4,59%

Днес акциите на дружеството поевтиняха с 4,59 на сто при изтъргувани 110 акции на средна цена 6,65 лв. за брой. Нетната печалба на Катекс АД за първите три месеца на 2006 година възлиза на 4,39 млн. лв., в сравнение със загуба от 180 хил. лв. за същия период на миналата година. Мажоритарен акционер с 69,3% е Притекс АД – София.

Свързани компании:

Винарска изба Врачанска теменуга АД(4VB)

Симат АД(SIMT)

Метизи АД(METZ)

Каучук АД(KAU)

Ютекс Холдинг АД(UTXH)

Катекс АД(KTEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още